Archive for maj, 2011

Här bloggar ”Bloggarna”!

0

På den här sidan kommer temaaktiviteten ”Bloggarna” att rapportera från lägret!

Nu är vi hundra!

0

Anmälan till årets läger är nu stängd. Totalt är vi nu över 100 deltagare som kommer att leva lägerliv under Trolleboveckan! Roligt!

I informationsbrevet du har fått, eller snart kommer att få, hittar du tider, vägbeskrivning, packlista och annat som är bra att känna till. Du kan också ladda ner brevet i spalten här till höger.

Har du några frågor kan du alltid maila till info@trollebolagret.se eller ringa till lägerchef Totte: 070-361 75 8 eller lägerledare Liza: 073-99 75 485.

Vi ses snart på lägret!

Sugen på fler läger i sommar?

0


Är du sugen på att åka på fler läger än Trollebo i sommar? Eller har du en kompis i en annan stad som inte kan komma på Trollebo men som skulle vilja åka på nåt annat läger?
På sajten sommarlovatalla.nu (Sommarlov åt alla) finns roliga läger i hela landet listade. Du hittar allt ifrån Piratläger till Teaterkollon där. Gå in och ta en titt!

Lägertips #3 – Om tält

0

En av de mest spännande sakerna med Trollebo är att sova i tält. Hur mysigt är det inte att få krypa ner i sin sovsäck efter en lång lägerdag? Och att få vakna av fågelkvitter utanför tältet? Mindre kul är det om det regnar in, eller fattas några viktiga tältpinnar. Så här kommer några bra tälttips:

1. Tältet ska ha både inner-och yttertält.
Man behöver absolut inget dyrt fint tält för att åka på läger, men vissa tält är direkt olämpliga. I tält utan innertält, så kallade enkelvävstält,  bildas lätt kondens och det blir snabbt fuktigt. Det är också risk att det kommer in vatten om det regnar. Dessa tält är mer lämpade för lek än för fyra nätters lägervistelse. Om du inte har något tält så kolla med dina kompisar om någon har ett att låna ut.

2. Ha ett lagom stort tält
För att  tältet ska stå emot regn så får inget ligga emot tältduken. Därför är det klokt att se till att inte ha ett för litet tält. Det brukar vara lagom att sova tre personer i ett fyrmanstält, eller två i ett tremanstält. Undvik också att ta med för stora luftmadrasser som knappt får plats i tältet. Risken är att de ligger emot innertältet och pressar ut det mot yttertältet. Man får då lätt in fukt och vatten i tältet. För att vi alla ska få plats på tältplatsen ber vi er dock att inte ta med onödigt stora tält – inte heller annan campingutrustning så som campingmöbler o.dyl.

3. Testa att slå upp tältet innan lägret
Prova att slå upp tältet hemma. Dels kommer det gå snabbare att få upp tältet när du kommer till lägret – och dels upptäcker du om det fattas några delar.

4. Se över övrig utrustning
När man sett till att tältet är okej och vattentätt så ta en titt på luftmadrass/liggunderlag. Testa att blåsa upp luftmadrassen hemma och kolla så att den håller luften (provligg den gärna en natt!). Kolla så att sovsäckens dragkedja inte är trasig – kan man inte dra igen den ordentligt finns risk för att man fryser om natten.

Anmälan stänger på söndag!

0

Du kan anmäla dig till årets Trolleboläger fram tills på söndag kl. 18.00.
Dock går det inte längre att beställa årets t-shirt.

Vi har i dagsläget omkring 90 anmälningar från både barn och ledare – och det ser ut att bli ett grymt roligt läger!

Ett informationsbrev med tider, packlista, vägbeskrivning och allt annat du behöver veta, kommer att skickas ut under nästa vecka.

Vi ses snart på sommarens roligaste läger – Trollebo!

Förlängd anmälningstid!

0

Nu har drygt 80 anmälningar trillat in – både barn och ledare medräknade – men vi tror nog att vi får plats med några fler deltagare. Därför förlänger vi anmälningstiden! Kolla med dina kompisar så att de inte har glömt att anmäla sig.

Anmälan är öppen ”tills vidare”, men efter den 25:e maj kan vi inte längre erbjuda beställning av årets t-shirt. Detta för att vi säkert ska hinna få tröjorna i tid till lägret.

För ett halvår sen…

0

Lövåsen, december 2010

Så här såg det ut på Lövåsen för ungefär ett halvår sen. Snart kommer vi vara omkring 80 personer som badar, leker och paddlar kanot här. Vi får hoppas att det är lite varmare i vattnet nu, än det var i december…

Vad kostar egentligen tröjan?

0

Den uppmärksamma har kanske noterat att vi skrivit olika pris på årets Trollebo t-shirt i foldern och i anmälningsformuläret. Vad är det då som gäller? Jo, naturligtvis det billigaste priset, dvs. 65 kronor. Hur billigt som helst med andra ord! (Men vill man betala 75 kr så går det också bra.)

Lägret närmar sig

1

Nu är vi över 45 anmälda till årets läger, men visst blir vi väl fler?!

Sista anmälningsdag är 20 maj, men anmäl dig gärna så snart som möjligt. Det underlättar vår planering inför lägret. Se till att påminna dina kompisar om att anmäla sig, så att de inte missar sommarens största äventyr!

Hur många tror ni att vi blir på lägret i år?

Go to Top