Archive for maj, 2012

Informationsbrev

0

Nu ska alla ha fått sina informations/bekräftelsebrev, såväl deltagare (i postlådan) och ledare (på mail). Några ledare har inte uppgivit någon epostadress, då kan ta ett par dagar till innan de får sin epost, i vanliga brevlådan 🙂

 

Anmälningstiden har gått ut

0

Anmälningstiden har nu gått ut och det är inte längre möjligt att anmäla sig till årets läger.
För frågor om ev. reservplatser kontakta Torbjörn Bergvall på telefon 070-361 75 86.

Brev med praktisk information om lägret har skickats ut till alla anmälda barn.
Har du inte fått något, så maila till info@trollebolagret.se!

Sista anmälningsdag 20 maj

2

Imorgon, 20 maj, är sista anmälningsdag för årets Trolleboläger.
Glöm inte att påminna dina kompisar om att det är hög tid att anmäla sig!

Vi har nu passerat 100 anmälningar och det verkar som om det kommer att bli fullt ös även på årets läger.

Lägertips! Regnkläder och stövlar

2

Redan nu kan det vara bra att börja se över utrustningen inför lägret. Här kommer några tips om något av det viktigaste i packningen: regnkläder och stövlar.


Stövlar

Se till att stövarna är lagom stora. Du ska få plats med ett par sockor i dem, men inte halka omkring.
Det är lätt att få skavsår när man har stövlar på sig. Man kan undvika detta på två sätt.

  • Se till att strumporna är torra. Är de blöta börjar det snabbt skava. Tänk på att fötterna blir svettiga när de är instängda i ett par stövlar, så byt gärna strumpor om du känner att fötterna är fuktiga.
  • Om du känner att det börjar skava lite så se till att tejpa fötterna snabbt. Ledarna på lägret kan hjälpa dig med detta, vi har speciell fottejp i huset. Det är bäst att göra detta innan det hunnit bli en blåsa, så säg till så snart du känner att det skaver.

Om stövlarna blir blöta inuti så måste man torka dem. Be en ledare ställa in dem i huset och torka dem där (det går fortare än i ett fuktigt tält).

 

Regnkläder

För att regnkläderna ska göra mest nytta så måste man ta på dem innan man har blivit blöt om sina vanliga kläder. Se till att kläderna under är torra!
Det är skönast att ha lagom varma och ganska mjuka kläder under regnkläderna. Träningsoverall eller liknande är perfekt.

Ska man ut och gå i skogen och det nyligen har regnat kan det vara smart att ta på sig regnbyxorna (och stövlarna), även om det har slutat regna. Det droppar ofta från grenar, det är blött i det höga gräset och stigarna är leriga.

När du har använt dina regnkläder, kom ihåg att inte lägga dem tillsammans med alla andra kläder i tältet. Då blir ju allt blött. Ofta har tälten lite plats utanför innertältet (men innanför yttertältet) där man kan förvara både regnkläder och stövlar.

 

Leta upp stövlar och regnkläder redan nu och kolla så det är helt och lagom stort! 

Fler anmälda!

4

Nu är vi uppe i 56 anmälda barn och ledare! Än finns det dock plats för många fler, så fortsätt att anmäl er och glöm inte fråga om era kompisar vill följa med!

Go to Top