Archive for juni, 2014

Lägret slut!

0

Nu har det gått några dagar sedan lägret avslutades och vi kan konstatera att vi hade ett fantastiskt roligt läger. Rekordmånga deltagare och ett väder som som inte var så illa.

Nu önskar vi från lägerkommittén alla deltagare och ledare en skön sommar. För er som anmält er till dagläger och kojbyggarläger, så fortsätter lägersommaren ett tag till.

Och glöm inte att kolla efter lägerbilderna på instagram, med #trollebolagret. Dom syns också i marginalen här på sidan.

Vi ses/Torbjörn

 IMG_3117

IMG_3124

IMG_3131

IMG_3287

DCIM100GOPRO

 IMG_3046

IMG_3056

 

Tårtbakartävling

0

image

Gottegrisarna har tårtbakartävling, undrar vem som vinner?

image image

image

Tack från bloggarna iår!

0

Nu är sista temapasset slut, och alla bloggare är mycket nöjda över inläggen som kommit upp. Vi tackar för iår, och vidare uppdateraringar kommer ske av lägerledningen.

Tack för oss, Bea, Ida och Yohanna

IMG_1374

 

Filiokus Fredrik

0

imageIMG_0995[1]

på tisdags eftermiddagen fick vi besök av trollkarlen filiokus Fredrik, han bjöd på många skratt och alla barn cerkade tycka att det var en rolig föreställning. Fredrok gav alla barn ett kort med hans autograf på. efter föreställningen så började även barnen prova på de olika trolleri knep som Fredrik lärde barnen.

När vi äter

0

När vi äter väljer Torbjörn ut en grupp som serverar mat åt de andra grupperna,de som serverar äter sist. Vi är över 170 personer så det finns två stycken mattält,men man kan sitta på marken om man vill. Det är ingen som sitter ensam,alla har någon att sitta med. Det finns grupper med bara tjejer,grupper med bara killar och grupper med killar och tjejer. Vi har ätit en massa god mat,soppa,tacos,fisk och potatis,spagetthi med köttfärssås med mera. När vi har ätit färdigt så diskar vi först i grov disken,och sedan i fin disken.Det finns en del som slarvar och bara doppar sin disk i antingen grov disken eller fin disken,det ska man inte göra,man ska diska ordentligt.

trollebo14 090     trollebo14 088    trollebo14 091

//Av Saga

Mysteriet

0

Det kom två män till läger området igår. De avspärrade bryggan, flaggstången, kanotstället och några träd. Männen hade solglasögon och oranga skydds-hjälmar. Ena hade skorta och den andra hade en rock. De pratade om sin chef som bodde i utlandet. De tappade en väska med en karta i med kordinater på. Vi jagade bort männen och tog bort avsärrningarna och sedan samlades vi.

         skummis1 skummis3skummis6 skummis7skummis5

När vi samlats pratade vi om männen och kartan. Vi bestämde att två grupper skulle gå tillsamans till ett varsitt ställe där kordinaterna visade. Alla sprang och bytte om till lämpliga kläder att gå i skogen med. Sedan delade vi upp oss i fem grupper, två svamp grupper i varje.

131132130skummis4

Alla gick åt olika håll.

Nästan alla blev förbi körda av en STOR bil eller lastbil med sand. En av grupperna blev bortjagade jagade av någon. Alla grupper hittade också en orange pinne, orange rör och en lapp.

135134

Vi gick tillbaka och samlades runt flaggstången. Alla berättade om vad de sätt. En av grupperna tog inte med lappen och pinnen och röret.

Lapparna bildade en karta, men det är fortfarande oklart vad kartan är ritad över.

av Klara och Paulina

Lägerkänsla

0

Här på Trollebolägret delar gemenskap och äventyr, säng och både skratt och gråt delas med varandra.Vart man än vänder sig , finns alltid där en axel som glädjer eller tröstar. På bara några dagar kan man upptäcka nya otroliga Vänner, som man inte ens visste existerade. Och Det är pågrund av den härliga lägerkänslan som gör att man kommer tillbaka , år efter år.

// Angelica ❤️

image

 

 

imageimage

Att sova i tält

0

 

Att sova i tält är både roligt och kul. Men några saker är viktiga att tänka på :

Respektera dina tält-grannar. Om dom vill sova och du och dina kompisar ligger och skriker så visar du ju ingen respekt och då kan du inte förvänta dig att få någon respekt tillbaka.

Stäng din klädväska. Så slipper du få in fukt och myror i din väska. Och vik dina kläder  i din väska så tar det mindre plats och enklare att hitta kläderna. Lägg dina smutsiga kläder i en påse så blandar du inte ihop dina smutsiga med dina rena.

Stäng tältet . Så får du inte in mygg och annat småkryp.

Håll ordning så du hittar dina grejer. Om du tillexempel måste skynda dig till lägerbål och du har kommit tillbaka från sjön och har badat och sen måste du leta efter dina grejer så tar det längre tid och du måste leta som en galning . Så håll ordning .

 trollebo14 061 trollebo14 062

Vad är detta?!

0

Mystiska skyltar har dykt upp längs vägen till trollebo. Många tankar och funderingar finns kring dessa. Vem har satt upp dem? Vad är lyxlandet?  När kom dessa upp? och hur? Ännu vet vi inte vem som har satt upp dessa och det är fortfarande oklart vad som händer med lägerplatsen.

//A

 

 

 

trollebo14 015 trollebo14 009 trollebo14 013

lägerbål

0

Alla kvällar på lägret samlas alla juniorer och ledare nere vi elden och sjunger 12 låtar varje kväll. Örjan plågar gitarren och sjunger alla döva medans Torbjörn dansar benen av sig. vi sjunger bland annat temperaturen, hänger öronen på de ned, ylle, med flera.

076109

Vi sjunger 1½timma med kvälls fikat. På fikat får vi blåbärssoppa, nyponsoppa och smörgåsar med ost eller skinka.086

efter lägerbålet gör vi en stor ring runt flaggstången och sjunger vem kan segla för uton vind.120 118

När vi sjungit och trasslat ut oss springer vi upp till tältplatsen och hämntar tandborste och tandkräm. Sedan springer vi ner till sjön och borstar tänderna på bryggan eller vid stranden.

129

Efter tandborstningen säger alla godnatt och lägger sig och sover i sina tält.

av Paulina

Go to Top