Archive for april, 2011

Beställ årets sköna gröna t-shirt!

5

Missa inte att beställ årets lägertröja när du anmäler dig till lägret!
Sommarens t-shirt är grön, med mörkgrönt trollebotryck på framsidan.
Den är av bra kvalitet och finns i både barn- och vuxenstorlekar.

Årets tröja kostar 65 kr.

Du beställer Trollebos t-shirt samtidigt som du anmäler dig.
Tröjan får du sen i incheckningen på lägret, där du också betalar den.


Obs. Bilden är en skiss. Det är inte säkert att färgerna stämmer helt överens med tröjan i verkligheten.

Inför lägerbålen: Träna på Junislåten!

0

Ni har väl inte missat att Junis har en alldeles egen låt som handlar om vad Junis står för? Den finns både som mp3 att ladda ner och musikvideo att titta på.  Gå in på www.junis.org/musik och lyssna! Om du tar en extra noga titt på musikvideon så kommer du dessutom säkert känna igen några klipp från Trollebo!

Junislåten kommer vi helt säkert att köra på lägerbålen på sommarens läger – så börja  träna redan nu!

www.junis.org/musik

Råsvalen

0

 

Sjön Råsvalen

Lägergården Lövåsen ligger alldeles intill sjön Råsvalen. Vi har två bryggor på lägerområdet: en diskbrygga där vi sköljer vår disk och en badbrygga där vi bland annat tvättar oss och borstar tänder.

Är vädret varmt är det underbart att ta ett dopp i sjön. Vill man plaska lite försiktigt går det bra på den grunda delen närmast stranden. Den modiga hoppar i från bryggan. Temperaturen i vattnet är inte alltid den varmaste, men då får man trösta sig med att det är skönt efteråt…

Självklart använder vi sjön även på andra sätt på lägret. Alla lägerdeltagare får första dagen delta i en kanotskola och kan därefter på fritiden ta en paddeltur. Det är underbart att i tysthet glida fram på den spegelblanka sjön. Har man tur får man kanske sällskap av en andfamilj med ungar, får syn på en bäver eller något annat spännande djur.

Fiskegruppen gör sitt bästa för att fånga gammelgäddan som vi hört bor nånstans i vassen. Hittills har det dock mest blivit småfisk, så chansen finns fortfarande kvar!

Nu börjar nedräkningen!

0

Snart börjar lägret

Trots att det fortfarande ligger lite snö här och där på sina håll, så är det faktiskt bara drygt två månader kvar till sommarens största äventyr – Trollebolägret! (Vi hoppas på att all snö har försvunnit till dess…)

Datumen för årets läger är 15 – 19 juni och som vanligt håller vi till på Lövåsen utanför Lindesberg.

Passa på att anmäla dig till lägret redan nu, så du är säker på att få plats! Anmäl dig direkt här på hemsidan, eller ladda ner inbjudan och anmälningstalong och skicka in. När lägret närmar sig så får du mer information om allt du behöver veta innan äventyret startar.

Vi ses väl i sommar?!

Go to Top